Ga naar de inhoud

Troubleshooting

Het vinden van de ‘spelt in de hooiberg’ bij een storing van uw machine/installatie is soms een hels van een karwei. De technische dienst (“Waar moeten we beginnen met zoeken” of “wat is toch steeds de boosdoener” of “is het elektrisch of mechanisch”) is vaak uren en soms dagen aan het zoeken naar waar de storing vandaan komt.

Vinden van de oorzaak

Het vinden van de grondoorzaak is veelal geen gemakkelijk job. Hierbij kunnen wij u helpen. Ook al doet u er alles aan om machinestoringen te voorkomen, uit de praktijk weten we dat deze zich toch voordoen. Repareren heeft pas zin wanneer u exact weet wat de oorzaak is. Zonder goede analyse is de kans immers groot dat het defect zich opnieuw voordoet. Door Trouble Shooting achterhalen we snel en deskundig de oorzaak van een storing. Onze unieke combinatie van ervaring, kennis en moderne meetapparatuur garanderen een goede en snelle analyse voor een nijpend probleem, een zo kort mogelijke machinestilstand en een buitengewoon kleine kans op herhaling.

Onze mogelijkheden

Trouble Shooting is een breed en veelomvattend begrip. Als ervaren Trouble Shooters zetten wij alle mogelijke technieken in zoals hieronder wordt omschreven. Het gaat vaak mis op de meest ongelegen momenten. Dit vereist een flexibele instelling van de specialisten die u helpen bij het vinden van een oplossing.

Voor het oplossen van uw problemen beschikt MK vibration services een breed scala aan analysetechnieken. Een greep uit onze mogelijkheden:

 • Ultrasoon metingen
 • Trackingsanalyse (run-up/coast-down)
 • Excitatiemetingen (bumptest) om eigen frequenties te bepalen
 • ODS-metingen (3D draadmodel + animatie van machine en fundatie)
 • Fundatie-/resonantie-onderzoek (resonantie-meting)
 • Stroomdoorgangmetingen
 • Thermografie
 • Lagerschade-analyse

Besparing op het onderhoudsbudget

Bij Conditon Monitoring levert een geringe investering u een grote besparing op. Gaat u maar na: +/- 65% van de machinestoringen is te wijten aan lagerdefecten. Trillingsmetingen zijn bij uitstek geschikt voor het vroegtijdig detecteren van deze lagerdefecten.

Deze alom bewezen techniek vult MK vibration services aan met meer dan 12 jaar aan kennis en ervaring. Dit garandeert u de volgende voordelen:

 1. Minimale stilstand
 2. Verhoging van de levensduur van de lagers
 3. Verhoging van de productiviteit van de machines
 4. Vermindering van de productiekosten
 5. Verbetering van de reparatie- en onderhoudsduur
 6. Verhoging van de levensduur van de machines
 7. Verhoging van de kwaliteit van uw eindproduct

MK vibration services B.V. is gecertificeerd en wij werken conform de ISO normen.

Onze specialisten zijn VCA-VOL en ISO 18436-2 gecertificeerd.

Kan de reductie zijn in levensduur van een lager bij een uitlijnfout
0 %
Van vroegtijdige lageruitval kan voorkomen worden
0 %
Levensduurverlenging kan gerealiseerd worden met condition monitoring
0 %

Kies voor betrouwbaarheid